Recept sommarpytt

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Sommarpytt

Lyxigare variant på pyttipanna med kantareller.

Utskriftsvänlig version

Sommarpytt med sökord som potatis, kantareller, rödbetor, sommar och äggula

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 stora färskpotatisar
  • 400 g kokt eller stekt fläskkött
  • 1 liter kantareller
  • 1 liten gul lök
  • smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • bladpersilja
  • skivade rödbeter
  • äggulor med skal

Tillagning

  1. Tärna potatisen i mindre bitar.
  2. Tärna köttet.
  3. Dela de större kantarellerna i mindre bitar.
  4. Hacka löken fint.
  5. Stek potatisen halvmjuk.
  6. Forsätt steka potatisen tillsammans med den hackade löken.
  7. Stek kantarellerna i en annan stekpanna. Vänta tills allt vatten kokat bort. Tillsätt smör och salt och vitpeppar.
  8. Blanda kantareller och tärnat kött med lök och potatisen. Vänta tills allt är varmt.
  9. Servera pytten med rödbetor, råa äggulor i skalhalvor, hel bladpersilja och salt och peppar.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Sommarpytt recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013