Recept pestolax med citronbroccoli

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pestolax med citronbroccoli

En god och nyttig laxrätt med några få, men väl valda, ingredienser.

Om man har en stor mortel kan man göra sin egen pesto.

Utskriftsvänlig version

Pestolax med citronbroccoli med sökord som lax, broccoli, citron, omega 3 och basilika

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 laxfiléer
  • 2 skivor formbröd utan kant
  • 1 citron
  • 4 msk pesto
  • 250 g broccoli
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • potatis

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg laxen med skinsidan nedåt i en lätt smord ungsfast form.
  3. Riv av skalet från citronen med hjälp av ett zestjärn.
  4. Mixa formbrödet, peston och hälften av citronskalet och lägg på laxens skinfria ovansida.
  5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  6. Koka broccolin försiktigt i 4-5 minuter. Blanda broccolin, resten av citronskalet, lite olivolja, salt och peppar.
  7. Koka potatis.
  8. Servera allt tillsammans på varma tallrikar.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

Kommentera detta Pestolax med citronbroccoli recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013