Recept ostfyllda köttfärsbiffar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ostfyllda köttfärsbiffarStjärnrecept

En stor biff (drygt 200 g) innehåller ungefär 600 kcal. Med gräddsås och godkända grönsaker blir det bara några få g kolhydrater.

Receptet är hämtat ur boken GI-noll!: hälsokosten som retar alla läkare (Prisma). Köp den på Bokus för 169 kr.

Utskriftsvänlig version

Ostfyllda köttfärsbiffar med sökord som lchf, vispgrädde, ägg, smör och enkelt

Ingredienser (1 portion)

  • Blandfärs 50/50, eller annan färs
  • 1-2 ägg
  • vispgrädde
  • ost, gärna av blåmögeltyp
  • smör att steka i
  • smörpapper

Tillagning

  1. Blanda valfri mängd färs med ett ägg eller två och en skvätt vispgrädde. Färsen ska bli smidig men inte alltför lös. Tänk på att osten tillför smak så krydda något mindre än vanligt. Arbeta färsen väl och låt den vila i kylen.
  2. När det är dags för matlagning tar man fram ett smörpapper och gör en färsboll i taget, stor som en tennisboll ungefär, eller större om du vill. Rulla bollen så att den blir avlång och platta till den rejält. Lägg en redig bit blåmögelost på färsens ena sida. Med hjälp av smörpappret viker man över den andra färshalvan så att den döljer osten. Snygga till bullen en smula. Fortsätt med nästa bulle.
  3. Om man bara steker tre, fyra bullar gör man dem färdiga i stekpannan. Vänd några gånger och när osten smälter ut är man klar. Man kan slå på skvätt grädde och lägga på ett lock. Efter en kvart på låg värme har man en färdig rätt med sås.
  4. Om man ska steka många bullar bryner man dem rejält i stekpannan och flyttar över efter hand till en form i ugnen. Där får de steka färdigt på måttlig värme.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Ostfyllda köttfärsbiffar recept

* = Obligatoriskt fältVi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013