Morotssoppa

Fräsch och nyttig soppa med morötter. Morotssoppa är bäst att göra på hösten när de svenska morötterna är billiga och goda.

Servera gärna morotssoppan med ett smakrikt knäckebröd.

Ingredienser (4 portion)

6 morötter (ca 800 g)
4 vitlöksklyftor
2-3 schalottenlökar
1 ½ msk riven färsk ingefära
½ dl rapsolja
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl nypressad apelsinjuice
1 msk nypressad citronjuice
salt
nymald svarteppar

Tillagning

Skala och finhacka vitlöken.

Skala och skär morötterna i mindre bitar.

Skala och dela schalottenlökarna i mindre bitar.

Fräs grönsakerna i rapsoljan i en gryta, tillsätt vattnet och buljongtärningen och koka tills morötterna är mjuka.

Mixa med stavmixer eller i en blender till slät konsistens.

Tillsätt matlagningsgrädden och värm upp igen.

Smaka av med apelsinjuice, citronjuice, salt och peppar.

Fler liknande recept