Mexikansk kyckling

En lättlagad och nyttig kycklingrätt med mycket smak. Servera med potatis, som ju faktiskt härstammar från just Mexiko.

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingfiléer
olivolja
1 ½ tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 krm malen nejlika
1 tsk cayennepeppar
15 gröna oliver, slantade
½ röd paprika, fintärnad
½ grön paprika, fintärnad
1 liten gul lök, hackad
2-3 klyftor vitlök, pressade
100 g rökt skinka, tärnad
1 dl persilja, hackad
3-4 dl tomatjuice

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en stor ungfast form med olivolja.

Lägg i kycklingfiléerna.

Blanda salt, svartpeppar, nejlika och cayennepeppar. Strö kryddblandningen över kycklingfiléerna.

Fördela resten av ingredienserna runt om filéerna och häll till sist på tomatjuicen.

Grädda mitt i ugnen c:a 30 minuter.

Fler liknande recept