Recept lövbiff med rotfruktspytt och örtsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Lövbiff med rotfruktspytt och örtsås

En nyttigare variant på den älskade och snabbstekta lövbiffen. Stek pytten i två pannor så går det mycket snabbare att färdigställa rätten.

Utskriftsvänlig version

Lövbiff med rotfruktspytt och örtsås med sökord som lövbiff, rotsaker, palsternacka, crème fraiche och örtkryddor

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 lövbiffar
  • 1 kg rotfrukter (t.ex. rotselleri, morötter, palsternacka och kålrot)
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ hackad bladpersilja
  • 1 burk crème fraiche franska örter

Tillagning

  1. Skala och tärna rotfrukter och lök.
  2. Stek pytten i smör tills rotfrukterna är mjuka, tar ca 20 minuter. Rör ner persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek lövbiffarna 1 minut per sida i smör i en het panna.
  4. Servera med crème fraiche franska örter.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Pech-Latt (Frankrike, 93 kr, varunr: 2233)

Kommentera detta Lövbiff med rotfruktspytt och örtsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013