Recept lax på lime- och vitlöksbädd

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Lax på lime- och vitlöksbädd

Smaskig och nyttig lax med pistagenötter, sweet chillisås, vitlök och lime. Servera med kokt pressad potatis eller ris och sugar snaps.

Utskriftsvänlig version

Lax på lime- och vitlöksbädd med sökord som chili, lax, omega 3, pistaschnötter och lime

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g laxfilé
  • 15 pistagenötter
  • 2 msk smält smör
  • 4 msk sweet chilisås
  • rivet skal av 1 lime
  • 3 vitlöksklyftor
  • Sås
  • 1 dl matlagningsyoghurt, max 8%
  • 1 msk vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 lime, saft

Tillagning

  1. Blanda samman ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Krydda laxfiléerna med salt och peppar och stek dem några minuter i fettsnål stekpanna. Lägg över i en ugnsform.
  4. Hacka pistagenötter och vitlök, blanda det med smör, chilisås och rivet limeskal. Bred det över laxen.
  5. Tillaga i ugn i cirka 5 minuter, tills nötterna har fått lite färg.
  6. Servera med kokt pressad potatis, sås och sugar snaps.

Kommentera detta Lax på lime- och vitlöksbädd recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013