Lättlagad kycklinggryta

Har man som familjen Ferry mycket bär i frysen är det jättegott att kunna lägga i svarta vinbär eller blåbär som pricken över i när man serverar en gryta. Har man inte tillgång till egna bär kan man såklart köpa frysta.

Ingredienser (2 portion)

4-6 kycklingfiléer eller ca 600 g kycklingbitar eller 1-2 hela kycklingar
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
1 purjolök
1 röd paprika
200 g färsk eller fryst broccoli
200 g färsk eller fryst svamp
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 tsk arrowrot eller maizena
smör
salt och peppar
ev. persilja och bär

Tillagning

Ansa och strimla alla grönsaker.

Börja med att fräsa gul lök, vitlök och purjolök i smör.

Lägg sedan i kycklingbitar, resten av grönsakerna och svampen.

Låt alltsammans fräsa ihop i en gryta eller stor stekpanna.

Häll på grädde och senap, strö på lite arrowrot eller maizena. Rör om och låt alltsammans puttra ihop ca 20 minuter.

Smaka av med salt och peppar.

Garnera ev. med persilja och valfria bär.

Servera på Ferryvis med sallad i en djup tallrik och köttgrytan ovanpå.

Fler liknande recept