Recept krusbärskräm

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Krusbärskräm

Klassisk svensk sommarkräm.

Krusbärskräm görs när bären nåt full storlek, men inte mognat.

Utskriftsvänlig version

Krusbärskräm med sökord som kräm, krusbär, klassiker, sommar och efterrätt

Ingredienser (4 portioner)

  • ½ liter omogna krusbär
  • 5 dl vatten
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Plocka krusbären.
  2. Skölj och snoppa bären.
  3. Koka upp vatten och strösocker.
  4. Lägg i krusbären och koka dem mjuka på svag värme under lock. Det tar bara några minuter.
  5. Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsätt under omrörning.
  6. Koka upp 1 gång.
  7. Häll krämen i en skål och strö över lite socker (gör att krämen inte skinnar sig).
  8. Servera kall med ovispad grädde.

Kommentera detta Krusbärskräm recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013