Recept köttfärslimpa

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Köttfärslimpa

Köttfärslimpan är billig, lättlagad och nyttig svensk husmanskost. Den nästan lagar sig sig själv.

Servera med gräddsås eller, om man vill lyxa till det riktigt, med en kantarellsås. Lingonsylt och kokt potatis är också goda tillbehör.

Utskriftsvänlig version

Köttfärslimpa med sökord som nötfärs, husmanskost, enkelt, barnmat och billigt

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk råriven gul lök
  • 1 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla i 10 minuter.
  3. Blanda i nötfärs, kryddor, lök och ägg. Arbeta allt smidigt.
  4. Smörj ett ugnsäkert fat.
  5. Forma köttfärsen till en limpa.
  6. Stek i ugn i 50-60 minuter tills allt är genomstekt.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

17 kommentarer

  1. Rena Besvikelsen:

    1 stjärnor

    Köttfärslimpan var Smaklös och fortfarande rå i mitten. Ändå gjorde jag exakt som det stod på receptet. Nu har jag köttfärslimpan fortfarande kvar i ugnen. fattar inte vad denna personen tänkte på att lägga ut det på nätet. EN REN BESVIKELSE!!!

  2. Receptcentralen.se:

    5 stjärnor

    Vi gjorde exakt detta recept i veckan och det blev mycket gott. Antingen är det fel på din ugn eller din smak.

  3. mackan:

    5 stjärnor

    Jag gjorde den förra helgen blev mkt go inte rå nånstans :)

  4. hmm:

    4 stjärnor

    Smaklöst? missade du delen som sa "# Blanda i nötfärs, kryddor, lök och ägg. Arbeta allt smidigt.", kryddor står det där, var den rå så hade du ju säkert inte haft den inne tillräckligt länge, min köttfärslimpa blev skitgod. Du kan ju bara skylla på dej själv om du använder för lite kryddor, idiot.

  5. Anton:

    5 stjärnor

    Supergott!

  6. Madde:

    4 stjärnor

    Testade också detta recepetet i veckan, riktigt gott blev det :-)

  7. Apple:

    Den blev jättegod, det kan skilja sig från ugn till ugn såklart, men kryddningen beror nog endast på dig. Jag blev nöjd! gott!

  8. Linus:

    4 stjärnor

    Jättegott. Inte mammas men ändå mums-filibaba

    Förstår inte vad den första personen gjorde för att det skulle smaka illa.

  9. Dajana:

    5 stjärnor

    Köttfärslimpan var jättegod, tack för receptet! Ändrade dock lite, tog svartpeppar istället för vitpeppar, en hel gul lök och några klyftor vitlök, mmm!

  10. Till rena besvikelsen:

    4 stjärnor

    Kan inte förstå hur du inte har huvudet själv, bara för att receptet säger exakt 50-60 minuter, kanske inte just din köttförslimpa ska vara inne så länge, med tanke på att det står, "Stek i ugn i 50-60 minuter tills allt är genomstekt" Så står det GENOMSTEKT, vilket betyder, ev. längre, eventuellt kortare.

  11. GM Johansson:

    4 stjärnor

    Bra och enkelt recept, gjorde en sats på 4,6 kg. Det blev 3 köttfärslimpor och en massa pannbiffar.

  12. till rena besvikelsen::

    jag är tolv och ändå gjorde jag den perfekt, den var god och genomstekt. Det kanske bara är du som är dålig på att laga mat, om tolvåring kan fixa det och inte du så är det ganska tydligt att man är dålig.

  13. apan:

    5 stjärnor

    Gott!

  14. cadaza:

    2 stjärnor

    Inte världens bästa recept. 175 grader är väldigt klent. Har flertalet andra recept med limpa och då är det minst 200 grader.
    Smaklöst då man brukar smörja med soya och lite vatten ovanpå.
    Vitpeppar är dessutom kanske inte det bästa peppar alternativet till. Byt ut istället mot grovmalen svartpeppar.

  15. pelle p:

    2 stjärnor

    Trist att läsa allas angrepp på "rena besvikelsens" kommentar.
    Håller med om att smaken är ur funktion. Vitpeppar är fel krydda att ha i. Svartpeppar ska det vara. Gjorde detta receptet 2 ggr. Första med den angivna kryddningen exakt och det blev smaklöst. Andra ggn så dubblade jag det och det blev bättre. Men det finns andra och klart bättre recept.

  16. Johanna:

    3 stjärnor

    Förstår inte hur man kan misslyckas. Jag ser ofta efter recept på internet så att jag har ett "hum" om hur länge den skall stekas etc och hur mycket det blir eller ev vad man kan ha i. Sen är det ju bara fantasin som stoppar en. Jag kryddade inte alls som i receptet, + att jag alltid har i 2 ägg. och så klart tumregeln 200c (sen ska jag kanske inte klaga, min sambo är kock så är det problem har jag oftast någon att luta mig tillbaka på)

  17. Sanna:

    5 stjärnor

    Haha jösses alltså! Rå i mitten och smaklöst?! Ni som skriver detta kanske skulle gå en matlagningskurs!! Alla ugnar är för det första olika, vilket medför olika stektid. Använd stektermometer för att vara säker, man går liksom efter grader och inte tid! Kryddningen är väl ändå en smaksak.... Följer man någon annans smak till punkt och pricka får man väl ändå skylla sig själv! Alla gillar olika... och besitter förhoppningsvis egna smaklökar! Detta recept var fantastiskt bra vägledning, stort TACK till den som delat med sig av det! Men då använde jag såklart kryddmängd efter egen smak och anpassade tiden efter den ugn limpan stod i!!

Totalbetyg: 3,9 baserat på 15 betyg

Kommentera detta Köttfärslimpa recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013