Köttfärsbiffar

Smakrika köttfärsbiffar med grönsaker och vinbärsky.

Ingredienser (4 portion)

500 g nötfärs
½ gul lök
1 bit rotselleri
1 dl hackad färsk persilja
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1+1 ½ dl mjölk
1 msk smör
2 msk vispgrädde
1 msk japansk soja
2 msk vinbärsgelé

Tillagning

Skala och finhacka löken.

Skala och grovriv rotselleri.

Blanda färsen med lök, rotselleri, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl mjölk till en jämn färs.

Forma 8 jämna biffar.

Stek biffarna i smör i en stekpanna c:a 3-4 minuter per sida.

Häll i resten av mjölken och grädden i pannan. Krydda med soja och vinbärsgelé.

Låt skyn koka ihop några minuter.

Servera med potatis eller en rotfruktspytt.

Fler liknande recept