Recept italienska ugnsrostade grönsaker

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Italienska ugnsrostade grönsaker

Italienskt tillbehör som funkar både som antipasti och som tillbehör till grillat kött.

Utskriftsvänlig version

Italienska ugnsrostade grönsaker med sökord som tillbehör, barbeque, fänkål, rödlök och enkelt

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 rödlökar
  • 1 gul paprika
  • 1 fänkål
  • 1 zucchini
  • ½ dl olivolja
  • 4 mogna tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 näve bladpersilja
  • finrivet skal av 1 citron
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta rödlöken.
  3. Skär paprikan i mindre bitar.
  4. Skiva fänkålen.
  5. Halvera zucchinin och skär i breda halvmånar.
  6. Lägg bakplåtspapper på en djup plåt, lägg på grönsaker och ringla på olivolja. Salta och peppra.
  7. Rosta grönsakerna i ugnen i knappt en halvtimme.
  8. Klyfta tomaterna och lägg in när halva tiden återstår.
  9. Hacka persilja, pressa vitlök och blanda det med citronskal och strö på de färdigrostade grönsakerna.
  10. Låt svalna innan servering.

Kommentera detta Italienska ugnsrostade grönsaker recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013