Recept italiensk couscous

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Italiensk couscous

En god och nyttig couscoussallad med italienska smaker. Servera gärna med en pestodressing.

Utskriftsvänlig version

Italiensk couscous med sökord som sallad, couscous, spenat, avokado och medelhavsmat

Ingredienser (4 portioner)

  • 200 g couscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 avokados
  • 1 paket mozzarella
  • 3 nävar babyspenat

Tillagning

  1. Blanda couscous och grönsaksbuljong i en skål
  2. Häll över 3 dl kokande vatten, täck med en tallrik och låt stå i 5 minuter.
  3. Halvera körsbärstomaterna. Skala, ta bort kärnan och klyfta avokadon. Skiva mozzarellan.
  4. Blanda tomater, avokado, mozzarella, babyspenat och couscous.
  5. Servera med pestodressing.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Esprit du Silène (Frankrike, 89 kr, varunr: 2246)

Kommentera detta Italiensk couscous recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013