Het wokad sesambiff med stekt ris

Nyttig wok med massor av smak och grönsaker.

Foto: Mikael Strinnhed

Ingredienser (4 portion)

500 g strimlat innanlår
2 msk rapsolja
salt
nymald vitpeppar
2 hackade vitlöksklyftor
2 hackade röda chili
1 snett slantad purjolök
300 g haricots verts
saften av ½ citron
1 tsk sesamolja
1-2 msk sesamfrön
Stekt ris
250 g jasminris
salt
1 msk smör
2 ägg

Tillagning

Koka riset och stek det i smör.

Vispa ihop äggen.

Häll äggen över riset under omrörning. Låt stelna stelnat.

Bryn köttet i olja i en wok eller stekpanna i omgångar tills det fått fin färg.

Salta och peppra och lägg tillbaka allt köttet.

Tillsätt vitlök, chili, purjolök och haricots verts.

Fräs ca 5 min. tills grönsakerna är knapriga.

Häll över citronsaft och smaksätt med sesamolja.

Avsluta med att strö över sesamfrön. Servera genast.

Fler liknande recept