Recept hemmagjord surkål

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Hemmagjord surkål

Surkål är slowfood när den är som bäst. Att göra egen surkål är mer än överkurs. Dels tar det 4 månader. Känner man sig det minsta osäker på att man klarar av detta så är det att rekommendera att man går och köper en burk med färdig surkål.

Utskriftsvänlig version

Hemmagjord surkål med sökord som surkål, vitkål, kummin, lök och klassiker

Ingredienser (1 portion)

  • 1 msk salt
  • 1 msk vassla
  • 1 kg vitkål
  • kumminfrö
  • gul lök
  • buljong
  • smör

Tillagning

  1. Vasslan gör man genom att låta yoghurt eller filmjölk rinna av i ett vanligt kaffefilter.
  2. Strimla vitkålen och varva med med salt och vassla. Packa och låt stå tills massan saftar sig. Förvaras i rumstemperatur under press i 2 veckor. Späd med vatten så att kålen hela tiden är täckt.
  3. Efter 2 veckor läggs den på burk och förvaras svalt i ytterligare minst 6 veckor. Spola kålen med kallt vatten innan den tillagas.
  4. Innan serveringen: Värm kålen i en gryta tillsammans med lök, kummin, smör och buljong. Koka sakta i en halvtimme.

Kommentera detta Hemmagjord surkål recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013