Hälsotallrik med ugnsbakad lax

En härlig hälsotallrik med lax. Denna hälsotallrik har både massor av vitaminer och omega-3.

Ingredienser (4 portion)

4 laxfiléer, gärna med skinn
salt
svartpeppar
Pestomarinerade kikärter
400 g kikärter på burk
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
4 msk pesto
svartpeppar
salt
Fetaostcrème
200 g fetaost
1 ½ burk creme fraiche
½ tsk flytande honung
salt
svartpeppar
Bulgursallad
4 portioner kokt bulgur
1 dl marinerad grillad paprika
1 liten rödlök
200 g soltorkad tomat i olja
10 cocktailtomater
2 msk olivolja
1 msk olja från de soltorkade tomater
1 liten burk kalamataoliver, urkärnade
1 dl hackad bladpersilja
1 påse rödbladig mangoldsallad
salt
svartpeppar
Tillbehör
paprika
groddar
citronklyftor
valnötter

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form.

Salta och peppra.

Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Pestomarinerade kikärter: Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av.

Blanda äppelcidervinäger, olivolja, dijonsenap, pesto
och svartpeppar. Häll det över kikärterna, blanda runt och smaka av med salt.

Marinera minst 1 timme.

Fetaostcrème: Finfördela fetaosten med en gaffel.

Blanda fetaost, creme fraiche och honung.

Smaka av med salt och peppar.

Ställ kallt till servering.

Bulgursallad: Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen.

Hacka den grillade paprikan i små bitar.

Skala och hacka rödlöken fint.

Strimla de soltorkade tomaterna.

Blanda alla ingredienser väl och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp allt snyggt på 4 tallrikar och servera med vatten, Barley water eller färskpressad apelsinjuice.

Fler liknande recept