Recept grytstek i lergryta

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grytstek i lergryta

Nyttig grytstek, med massor av grönsaker, som sköter sig själv när den lagts i lergrytan. Grytstek är perfekt både som söndagmiddag och lunchlåda dan där på.

Utskriftsvänlig version

Grytstek i lergryta med sökord som gryta, vin, högrev, matlåda och söndagsmiddag

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 kg högrev
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • ½ rotselleri
  • 6 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 köttbuljongtärningar
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • ½ flaska rödvin
  • 1 msk mjöl
  • färsk persilja

Tillagning

  1. Lägg lergrytan i blöt.
  2. Skär köttet i fyrkanter, bryn det runt om i panna c:a 10 minuter.
  3. Ansa och slanta grönsakerna.
  4. Blanda ner allt tillsammans med köttet.
  5. Tillsätt vinet, buljongen, låt småkoka ihop.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Krossade vitlökklyftorna och lägg i.
  8. Dofta över mjölet.
  9. Lägg över allt i lergrytan.
  10. Sätt i kall ugn, ställ den på 225 grader, låt grytan stå c:a 1 timme tills köttet är mört.
  11. Garnera med klippt persilja.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Pech-Latt (Frankrike, 93 kr, varunr: 2233)

Kommentera detta Grytstek i lergryta recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013