Recept fyllda paprikor

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fyllda paprikor

Nyttig och färglad retrorätt som är godast att göra på sensommaren då det finns finast paprikor. Rätten kan förberedas fram till den avslutande ugnsgratineringen.

Utskriftsvänlig version

Fyllda paprikor med sökord som paprika, 70-talet, tjejmiddag, klassiker och kummin

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 paprikor
  • 1 gul lök
  • 500 nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl kokt ris
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk mald kummin
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Till servering
  • färsk persilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj paprikorna och skär av toppen.
  3. Kärna ur paprikorna och koka dem i några minuter i lättsaltat vatten. Spola av.
  4. Smörj en ugnssäker form.
  5. Skala, hacka och fräs löken i en stekpanna med lite olja.
  6. Stek därefter köttfärsen några minuter. Blanda i den förfrästa löken och pressa ner vitlöken.
  7. Tillsätt i ris, tomatpuré, vatten och kryddor.
  8. Rör om och låt sjuda nån minut.
  9. Ställ de urkärnade paprikorna i formen, fyll med blandningen och sätt tillbaka locken.
  10. Baka i 30-40 minuter mitt i ugnen.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Fyllda paprikor recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013