Fisk i ugn med örter

Ett god vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Det går utmärkt att använda odlad fryst torsk eller hokifilé.

Ingredienser (4 portion)

4 st frysta torskryggsfiléer á 125 g
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
4 tomater
2 burkar creme fraiche franska örter
3 msk vitt vin
olivolja
salt
citronpeppar
1 citron i klyftor
några kvistar färska örter, t.ex. timjan

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader

Olja en ugnsfast form och lägg i fiskfiléerna

Krydda med salt och citronpeppar

Häll över vitt vin

Skär tomaterna i klyftor och lägg dem i formen

Skiva rödlök och vitlök och placera dem ovanpå och bredvid fisken

Avsluta med creme fraiche

Tillaga c:a 25 minuter i ugn

Servera med potatis och citronklyftor. Garnera med färska örter.

Fler liknande recept