Färskpotatissallad

Ett gott tillbehör som är både sallad och potatis.

Ingredienser (8 portion)

1 kg färskpotatis
1 bunt färsk grön sparris
1 bunt rädisor
1 ask sockerärtor
1 rödlök
Dressing
3 msk olivolja
1 msk fransk senap
3 msk kapris
3 msk citronsaft, ev sherryvinäger
½ dl basilika
½ dl bladpersilja, ev timjan
salt och peppar
sockerärtskott att dekorera med

Tillagning

Koka potatisen med mycket salt; 1 msk salt till en liter vatten. Det ska smaka saltvatten när man kokar färskpotatis och de får inte bli överkokta. ta gärna av dem lite innan de är klara då de efterkokar. Koka mindre potatisar 20-30 minuter och större 30-40 minuter. Stick dem med kniv, sticka eller gaffel och känn om de är mjuka. Håll locket på plats med en handduk och häll av vattnet. Servera eller låt svalna.

Dkiva sparrisen i 2 cm långa bitar och koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Skölj av dem i kallt vatten.

Klyfta rädisorna och lägg dem i kallt vatten, skiva sockerärtorna och rödlöken.

Blanda samman alla ingredienser till salladen.

Dressing: Blanda olivolja och senap. Tänk på att de ska ha samma temperatur, annars skär de sig.

Blanda i ctron och vinäger. Ta gärna lite av kaprissaften också som ger dressingen god smak.

Smaka av med salt och peppar. Tänk på att potatisen suger åt sig mycket smak, så krydda gärna lite extra.

Rör ner de finhackade örterna och blanda i de övriga ingredienserna. Dekorera med sockerärtskott som både är goda och vackra.

Fler liknande recept