Recept caponata

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Caponata

Caponata kan på en bit bröd eller serveras som nyttigt tillbehör till kött, kyckling eller fisk.

Utskriftsvänlig version

Caponata med sökord som röra, aubergine, oliver, tillbehör och kapris

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 medelstora auberginer
  • salt
  • olivolja till stekning
  • 1 skivad gul lök
  • 5 skivade stjälkar blekselleri
  • 150 g urkärnade svarta oliver
  • 100 g kapris
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 klyftade tomater
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk strösocker

Tillagning

  1. Skiva auberginerna i centimeter-tjocka skivor, salta lätt och låt ligga och dra i 15 minuter.
  2. Lägg auberginen i ett durkslag och spola av saltet. Skär den i kvartar och stek i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Fräs lök och blekselleri i lite olja så att de mjuknar.
  4. Tillsätt oliver, kapris och tomatpuré, och låt puttra en stund.
  5. Blanda ner tomaterna och aubergine.
  6. Smaka av med vinäger och socker och låt alltsammans puttra ca 5 minuter till.

Kommentera detta Caponata recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013