Recept Biff à la Lindström

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Biff à la LindströmStjärnrecept

Ett mycket saftig biff med annorlunda smak. Togs till Sverige av en ryss med det mycket svensklingande namnet Henrik Lindström. Första gången den serverades i Sverige var 1862 på Hotell Witt i Kalmar till just Lindström och hans affärsbekanta.

Servera med kokt potatis och en grönsallad.

Utskriftsvänlig version

Biff à la Lindström med sökord som husmanskost, klassiker, kapris, rödbetor och lök

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g nötfärs
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 msk kapris
  • smör

Tillagning

  1. Blanda skorpmjöl och mjölk. Låt svälla väl.
  2. Blanda köttfärs, salt, kryddor, rödbetor, ättiksgurka, kapris och lök. Tillsätt det svällda skorpmjölet. Blanda allt väl.
  3. Bryn smör i en stekpanna.
  4. Forma stora biffar och stek dem omedelbart. Sänk värmen efter en stund och efterstek tills de är helt genomstekta.
  5. Späd skyn i stekpannan med vatten och servera som sås till biffarna.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc (Sydafrika, 99 kr, varunr: 2051)

1 kommentar

  1. Siv:

    5 stjärnor

    Saftiga biffar!

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Biff à la Lindström recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013