Kokbok: Mannerströms skaldjur

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Mannerströms skaldjur

Av Leif Mannerström och Jesper Lindberg (Prisma)

Det känns såklart bra med en genuint svensk kokbok som är helt trendbefriad i dessa tider av modedieter och situationsanpassad cuisine. Och att den handlar om skaldjur gör ju inte saken sämre.

Leif Mannerström är helt enkelt nestorn inom svensk matlagning med inriktning på fisk och skaldjur, och när han ger sig på favoritområdet skaldjur är det med den åldrande kockens erfarenhet: "Eller bara koka och äta med citron, (...) det godaste är kanske att göra så lite som möjligt med de allra bästa råvarorna."

Boken avhandlar de mest kända, och viktigaste, skaldjursrecepten; bouillabaisse, moules et frites, gratinerad hummer, hummersoppa, grillade pilgrimsmusslor och Skagentoast. Modenycken och experimenterandet är lyckligtvis begränsat till varianter av redan lyckade grundrecept.

Ska du köpa en kokbok i år? Köp den här.

Köp boken för 233 kr på Bokus.com

Smakprov från boken

Tabellen visar recept från kokboken Mannerströms skaldjur
Receptbild Receptdetaljer
Riktig räksmörgåsStjärnrecept
Alla älskar räksmörgås. Det borde finnas en förening som ...
Fest
Grillade pilgrimsmusslor med citronbräserad fänkålStjärnrecept
Det här receptet är åt det asiatiska hållet. Och musslans...
Fest
SkaldjurspannaStjärnrecept
Detta är en version av skaldjurspytt som är inspirerad av...
Fest


Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013