Recept zabaglione

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Zabaglione

Zabaglione, Zabajone, Zabaione eller sabayon har inte bara väldigt många förvillande lika namn den är dessutom förförisk att hälla på färsk frukt. Av alla äggvitor som blir över gör man förslagsvis maränger.

Utskriftsvänlig version

Zabaglione med sökord som efterrätt, ägg, vin, sås och äggula

Ingredienser (4 portioner)

  • 6 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl marsalavin

Tillagning

  1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i rostfri skål eller värmetålig glasform.
  2. Häll sakta och under ständig vispning ner marsalavinet i äggblandningen.
  3. Sätt skålen i ett lätt sjudande vattenbad.
  4. Vispa tills krämen tjocknat och är skummig. Det tar 5-15 minuter.
  5. Häll den varma krämen på färsk frukt och bär, till exempel hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar.

Kommentera detta Zabaglione recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013