Recept vitello al limone

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vitello al limone

Klassisk italiensk pastarätt för festliga tillfällen.

Utskriftsvänlig version

Vitello al limone med sökord som kalv, citron, romansallad, parmesanost och herrmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g kalvytterfilé i tunna skivor
  • 2 paket färsk fettuchini
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk citronskal
  • 1 dl parmesanost
  • 1 kruka romansallad
  • Marinad
  • 2 citroner
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk hackad basilika
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Pressa saften ur citronerna. Blanda citronsaft, olivolja, hackad basilika, salt och svartpeppar i en kopp.
  2. Banka ut köttskivorna och lägg dessa i en skål.
  3. Häll på marinaden och låt marinera i kylen minst en timme.
  4. Koka pastan al dente, riv ner basilika och lite citronskal.
  5. Stek kalvköttet hastigt på hög värme.
  6. Servera köttet med fettuchini och romansallad.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

Kommentera detta Vitello al limone recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013