Recept vit chokladmousse

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vit chokladmousseStjärnrecept

Ljuvlig chokladmousse som är busenkel att göra. Servera med färska bär.

Utskriftsvänlig version

Vit chokladmousse med sökord som efterrätt, chokladmousse, vispgrädde, dessert och söt

Ingredienser (6 portioner)

  • 100 g vit blockchoklad av bättre kvalitet
  • 2 äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Dela chokladen i mindre bitar och smält i mikron på högsta effekt 30 sekunder i taget tills den är helt smält. Rör om efter varje omgång.
  2. Vispa grädden, men sluta innan den blir för hård.
  3. Rör ner äggulorna i den smälta chokladen.
  4. Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden.
  5. Fördela moussen i portionsskålar eller glas. Låt den stelna i kylskåpet.
  6. Servera med färska bär.

44 kommentarer

  1. M.O.N.:

    5 stjärnor

    Vi serverade denna med hallon på nyår. Alla ville ha receptet!

  2. Sara:

    1 stjärnor

    Äggulorna och chokladen kornade sig helt... varning varning

  3. Receptcentralen.se:

    5 stjärnor

    @Sara
    Hur lyckas du misslyckas med detta idiotsäkra recept din sopa?

  4. Andreas:

    4 stjärnor

    Fick samma problem som @Sara. Tror dock det beror på att jag använde den billigaste och sämsta vita chokladen (Coop). Följ receptet och använd choklad av bra kvalitét. Blev kanongott även med lite korn i

  5. Linda-Marie:

    5 stjärnor

    Äggulorna får inte vara kalla de skall vara rumstempererade och se till så inga ångor kommer ner i chokladen när ni smälter den på vattenbad för då blir den kornig.

  6. anonym:

    5 stjärnor

    bus enkelt recept fungerar med ljus blockchoklad också det blev väldigt gott!(Y)

  7. Lisa:

    5 stjärnor

    ja men för mej gick deh bra och jag använde kylda ägg och coops vita choklad så det är säket bara ni som suger på att göra det O.o -.-

  8. boel:

    när man skulle vända ner chokladen i gräffen klumpade all choklad sig... får se hur de smakar sen.. vispad grädde med choklaklumpar i :S

  9. Receptcentralen.se:

    @Boel

    man ska inte ha i någon "gräff"!

  10. Luisa :

    Den kornar sig för att man ska låta vit chokladen tina så det är i ungefär samma tempertaur som resten av ingredienserna. Sedan ska man blanda allt sakta. Går inte att misslyckas!

  11. namn...blöh:

    låter lätt och gott, men alla behöver inte va så bitchiga e.e ska prova detta :D

  12. Lise:

    3 stjärnor

    Min choklad kornade sig också och jag är ingen novis. Det berodde på att jag hade i lite mer choklad i efterhand som sänkte temperaturen på den smälta chokladen. Sen när jag hällde i kalla äggulor så stelnade det till. Mitt eget fel. Ha rumstempurerade ägg och häll i dem lite i taget och sen fort ner i grädden innan chokladsmeten blir för kall. Jag var lite för impulsiv därför kalla ägg. Varvar med färska jordgubbar i cupglas.

  13. Joråsåatt:

    5 stjärnor

    He e ba att blås på... Varm choklad och kalla ägg, lent som en babystjärt... Fundera inte så mycket, gö ba!

  14. Maria:

    Sitter och läser alla kommentarer och undrar om receptcentralen.se inte vet hur man är trevlig? Om folk frågar eller kommenterar kan man ju svara vänligt eller tål ni inte kritik?

  15. Receptcentralen.se:

    @Maria
    Vi tål absolut kritik, men ibland blir det för mycket med alla troll som kommenterar i stil med "Hade inte något smör i kladdkakan. Den blev torr. Kasst recept". Men vi ber givetvis om ursäkt om du tagit illa upp.

  16. Tina:

    Jag provade göra vit chokladmousse o det skar dig. Gick in här för att få tips om vad jag kan ha gjort för fel o fy sjutton vilka otrevliga svar av Receptcentralen! Det var sista gången jag gick in på denna sida. Om ni tjänar pengar på er portal/blogg eller vad det är för något borde ni tänka er för.

  17. Lenne:

    5 stjärnor

    Ett tips är att inte smälta den vita chokladen på för hög värme. Första gången jag gjorde detta recept gjorde jag exakt som det stod. Då kornade det sig.
    Andra gången så körde jag på lägre värme, och då blev det perfekt.

    Så kör lite lägre värme, så ska ni se att det går bra=)

    Annars, ett superrecept!

  18. Michaela:

    3 stjärnor

    Jag vet inte riktigt vad som hände, om det kanske var pågrund av den danska grädden eller chokladen, men mitt blev som en puré istället:P Den smakade ju ändå gott men någon mousse lyckades jag inte göra!

  19. hulda:

    2 stjärnor

    Bättre recept:
    200 g odense vit blockchoklad
    2 dl grädde
    200 g (2dl) kesella naturell

    Vispa grädde
    Smält choklad
    Blanda choklad o kesella
    Blanda i grädden

    Servera med frukt o bär på toppen

    22 kolhydrater/100 g vara (utan bär)
    Blir även gott om man tar mörk choklad istället

  20. bea:

    hur länge ska moussen vara i frysen??

  21. ööstgåård:

    5 stjärnor

    fyfan i helvetet va gott det blev!!!!

  22. Javad Amini:

    5 stjärnor

    Väldigt gott!

  23. Carina:

    5 stjärnor

    Jag smälte chokladen i mikrovågsugnen och det blev perfekt!SUPER GOTT!!!!

  24. Jessica:

    3 stjärnor

    Ganska bra recept men det finns bättre , ett tips är att inte smälta chokladen i mikron utan på spisen med ett vattenbad.

  25. Lisa:

    4 stjärnor

    Min ägg/chokladblanding kornade sig lite också men jag värmde på det lite till i vattenbadet och då blev det slätare! Lycka till med efterrätten!

  26. tilda:

    4 stjärnor

    nja

  27. Susanne:

    Anledningen att chokladen kornar sig är för att den nått för hög temperatur - då börjar mjölkproteinet i den binda sig. Så värm inte för länge i micro, kör hellre 5-10 sekunder åt gången på slutet! Rör om noga varje gång!
    Mvh, chokladbutiksbiträdet

  28. gabriella:

    5 stjärnor

    vadå 6 portioner? det blev ju bara 3 portioner...

  29. Receptcentralen.se:

    5 stjärnor

    @gabriella Ah men du åt ju typ upp halva smeten när det var klart.

  30. Annelie eriksson:

    5 stjärnor

    Har gjort denna dessert 2 gånger,och tyckte den var superenkel att lyckas med.Mycket god.Ska göra den på nyårsafton och dekorera med silverkulor(ätbara).

  31. Lär er hur man beter sig!:

    Läste alla kommentarer och håller med maria som kritiserar hur receptcentralen svarar på kommentarer! Receptcentralen svarar "ibland blir det för mycket med alla troll som kommenterar" och sedan ber de om ursäkt om hon tagit illa upp. Sedan läser man ännu längre ner och ser ännu en oproffsig kommentar, denna till svar till gabriella! Lär er att behärska er! Jobbar själv i en chark med massa "jobbiga" kunder men inte snäser jag och är otrevlig mot dem!

  32. Viktor:

    5 stjärnor

    He ä bara å smält chokoladen i en gryta å blanda me resten! till å me jag klarade de! Grymt enkelt!

  33. Emma:

    Allvarligt talat...trodde detta var en seriös sida men kommentarerna på detta recept bevisar motsatsen. Mycket glad för alla er som faktiskt gjorde en god vit chokladmousse men jag tror nog jag letar vidare...

  34. Tilde:

    5 stjärnor

    Receptcentralens kommentarer är faktiskt vad jag uppskattar mest med det här receptet. Det är dock väldigt gott också, jag har gjort den här chokladmoussen flera gånger och den är alltid uppskattad.

  35. Chokladmousse tanten:

    4 stjärnor

    Till er som har problem med att moussen blir kornig. Prova att använda HELA ägget istället för bara gulan. Min erfarenhet är att moussen blir slätare. Lycka till!

  36. Mousee Pigg:

    5 stjärnor

    Detta är jättelätt. Ni som klagar på att den kornade sej, ni har inte alla höns i buren.Se till att chokladen inte är så varm när ägget mergas i lixom. Jösses Amalia. Det är mousse och inte äggröra ni ska göra.

  37. Roberto:

    5 stjärnor

    Hur lätt som helst & mycket god!
    Prövade först med grädde sedan en på gräffe, båda lika goda :)

    Ps: Sluta gnälla nu & gör inte en fluga av en ko ;)

  38. Kajsa:

    1 stjärnor

    Blev riktigt besviken när den blev så grynig, till nästa gång föreslår jag att ni lägger till noggrannare intruktioner! Tack för mig.

  39. Evelina:

    5 stjärnor

    Älskar denna!
    SÅ enkel och super god!!!!

  40. hej:

    4 stjärnor

    jag

  41. COSCOS :

    5 stjärnor

    Smakar som vit CACA
    CACA= BAJS

  42. Marie Persson:

    Ska testa att gör moussen till nyår. Hur långt innan kan man man göra den? Idag söndag, alltså nyår på tisdag...

  43. Viveka:

    4 stjärnor

    Man minskar risken för "gryning" om alla ingredienser är rumstempererade. Dvs låt äggulorna stå framme, låt chokladen vila lite efter att den har smält i micron. Om det trots det blir grynigt så rör ned (1/2 - 1 dl ca) av den vispade grädden i chokladen och rör hastigt så blir det mjukt och slätt igen.

    Om man vill ha lite vuxnare smak så kan man smaksätta med lite cointreau :-)

  44. Karin:

    0 stjärnor

    Mmm, nej, det funkade inte så bra. Det blev ingen mousse.

Totalbetyg: 4,1 baserat på 32 betyg

Kommentera detta Vit chokladmousse recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013