Recept vinbärssorbet

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vinbärssorbet

Ett bra sätt att använda röda vinbär på. Sorbet är friskt och gott att servera en het dag eller som rätt mitt i en lång middag och såklart som dessert.

Röda vinbär finns mogna från slutet av juni och under hela juli månad.

Utskriftsvänlig version

Vinbärssorbet med sökord som sorbet, dessert, efterrätt, svalkande och vinbär

Ingredienser (4 portioner)

  • ½ l röda vinbär
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 dl nypressad citronsaft
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • vinbärsklasar

Tillagning

  1. Repa av bären och mosa dem med till exempel en gaffel.
  2. Blanda ner vatten, citronsaft och florsocker.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner den i sockersmeten.
  4. Lägg smeten i en lämplig form och ställ den i frysen i minst 4 timmar. Rör om någon gång under infrysningen.
  5. Dela upp sorbeten i glas eller glasskålar och garnera med vinbärsklasar.

Kommentera detta Vinbärssorbet recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013