Recept vin- och senapssås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vin- och senapssåsStjärnrecept

Denna gräddiga sås får bra kraft från rött vin och fransk senap. Passar bra till både fisk och kalv.

Utskriftsvänlig version

Vin- och senapssås med sökord som dijonsenap, vin, kalvfond, sås och grädde

Ingredienser (4 portioner)

  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 dl vatten
  • ½ dl rött vin
  • 1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 msk dijonsenap

Tillagning

  1. Blanda grädde, vin, vatten och kalvfond i en kastrull. Låt det koka upp och reducera tills c:a 2 dl återstår.
  2. Smaksätt med dijonsenap.

Kommentera detta Vin- och senapssås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013