Recept vildgåsbröst med tilbehör

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vildgåsbröst med tillbehör

Vildgåsen jagas i augusti till december med lite lokala avvikelser.

Utskriftsvänlig version

Vildgåsbröst med tillbehör med sökord som gås, november, gelé, söndagsmiddag och oktober

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 vildgåsbröst
  • 2 crème fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 5 dl vatten
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • Kokt brysselkål
  • rödkål
  • svartvinbärsgéle
  • kokt potatis

Tillagning

  1. Stek vildgåsbrösten i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  2. Lägg över i en gryta.
  3. Smula över buljongtärning och tillsätt vattnet.
  4. Låt puttra i ca 2 timmar.
  5. Ta upp vildgåsbrösten och vira in i aluminiumfolie.
  6. Häll grädde och crème fraiche i grytan och koka upp. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
  7. Servera med kokt potatis och resten av tillbehören.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (Frankrike, 115 kr, varunr: 5283)

Kommentera detta Vildgåsbröst med tillbehör recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013