Vårlaxlåda

En god laxlåda med sparris och mozzarella.

Ingredienser (4 portion)

500 g laxfilé
1 knippe färsk grön sparris
2 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk pressad citron
½ dl hackad gräslök
salt
nymald svartpeppar
2 mozzarella
smör

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka sparrisen i lättsaltat vatten i c:a 5 minuter. Låt rinna av i ett durkslag.

Smöra en ungsform.

Skär laxen i centimetertjocka skivor.

Varva laxen med sparrisen i formen.

Vispa ihop ägg, vispgrädde, pressad citron, gräslök, salt och peppar.

Häll stanningen över laxen och sparrisen.

Riv mozzarellan och strö över.

Grädda mitt i ugnen i 30 minuter.

Servera med pressad potatis och en citronklyfta.

Fler liknande recept