Recept vaniljpannacotta

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Vaniljpannacotta

Pannacotta är en enkel dessert från norra Italien. Namnet betyder "kokt grädde" och det är precis vad det är. En pannacotta kan smaksättas med olika typer av kryddor, i det här fallet vanilj och serveras med bär-, karamell- eller chokladsås. En hallonsås är ett förslag till denna panacotta.

Utskriftsvänlig version

Vaniljpannacotta med sökord som dessert, vanilj, efterrätt, studentbuffé och vispgrädde

Ingredienser (6 portioner)

  • 4 ½ dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • ¾ dl strösocker
  • 3 gelatinblad

Tillagning

  1. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter.
  3. Koka upp grädde och tillsätt socker, vaniljstång och frön.
  4. Ta bort från platta och rör ner gelatinbladen.
  5. Häll upp i lämpliga portionskärl. Ställ kallt i minst 3 timmar innan servering.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

1 kommentar

  1. ghgfhf:

    goda

Kommentera detta Vaniljpannacotta recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013