Tryffelrisotto

Tryffel är en sägenomspunnen delikatess. Perfekt som smaksättare, till exempel i en risotto.

Ingredienser (4 portion)

2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 ½ dl arborioris
2 dl torrt vitt vin
7 dl grönsaksbuljong
1 msk smör
2 dl riven parmesanost
1 st finriven tryffel eller 1 tsk tryffelolja
salt
svartpeppar

Tillagning

Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.

Fräs löken i olivoljan. Tillsätt riset och fräsa ytterligare en stund.

Tillsätt vinet och låt koka in.

Späd med buljongen lite i taget och låt den koka in. Upprepa proceduren.

Låt koka ungefär 30 min eller tills riset är krämigt men fortfarande har en liten tuggmotstånd. Tillsätt smör, ost och tryffel. Salta och peppra.

Fler liknande recept