Recept tryffelrisotto

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Tryffelrisotto

Tryffel är en sägenomspunnen delikatess. Perfekt som smaksättare, till exempel i en risotto.

Utskriftsvänlig version

Tryffelrisotto med sökord som toscana, parmesanost, herrmiddag, olivolja och tryffel

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 ½ dl arborioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk smör
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 st finriven tryffel eller 1 tsk tryffelolja
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
  2. Fräs löken i olivoljan. Tillsätt riset och fräsa ytterligare en stund.
  3. Tillsätt vinet och låt koka in.
  4. Späd med buljongen lite i taget och låt den koka in. Upprepa proceduren.
  5. Låt koka ungefär 30 min eller tills riset är krämigt men fortfarande har en liten tuggmotstånd. Tillsätt smör, ost och tryffel. Salta och peppra.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

1 kommentar

  1. Elin:

    4 stjärnor

    gott!

Totalbetyg: 4 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Tryffelrisotto recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013