Tapenadefyllda kycklingbröstfiléer med bandspagetti

Snabblagad festpasta med saftiga kycklingbröstfiléer. Tapenaden är lite starkare än normalt. Men det går såklart bra att köpa färdig och blanda i lite mer vitlök och salt.

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingbröstfiléer
havssalt
nymald svartpeppar
1 lime
smör
Tapenade
1 dl urkärnade och grovhackade svarta oliver
1 ½ msk grovhackade sardeller
1 ½ msk kapris
1 finhackad vitlöksklyfta
1 ½ msk olivolja
1 nypa grovmalen svartpeppar
Kall sås
1 dl creme fraiche
1 tsk honung
pressad lime
färsk eller torkad timjan
salt
nymald svartpeppar
Till servering
nykokt bandspaghetti
grönsaker

Tillagning

Tapenade: Stavmixa oliver och sardeller hastigt.

Tillsätt kapris och vitlök och mixa till en jämn massa.

Blanda ner olivoljan lite i taget med en sked.

Smaka av med svartpeppar.

Kycklingen: Sätt ugnen på 200 grader.

Platta ut kycklingen med en kavel. Ha gärna plastfilm mellan.

Lägg en knapp matsked av tapenaden på ena halvan av den utplattade kycklingfiléen. Pressa över lite lime. Vik över den andra halvan och fäst med tandpetare. Salta och peppra på ovansidan.

Bryn kycklingfiléerna runt om i ett hett stekjärn och lägg dem sen i en ungsfast form.

Ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Den ska vara runt 70 grader innuti när den är klar.

Koka pastan och blanda såsen.

Servera med grönsaker.

Fler liknande recept