Recept svartsoppa

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Svartsoppa

Svartsoppa är den klassiska inledningen på en gåsamiddag.

Utskriftsvänlig version

Svartsoppa med sökord som soppa, klassiker, mårtensgås, lever och skåne

Ingredienser (8 portioner)

  • 4 dl gåssblod
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 liter vatten
  • ½ flaska kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • ½ tsk nymald vitpeppar
  • 2 msk mald torkad ingefära
  • ½ tsk malda nejlikor
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl koncentrerad nypressad äppeljuice
  • 1 dl madeira eller söt sherry
  • 4 msk konjak
  • Till servering
  • kokta äppelklyftor
  • skivad leverkorv

Tillagning

  1. Sila blodet ner i en bunke.
  2. Sikta i vetemjölet under vispning.
  3. Låt stå att svälla.
  4. Koka upp vatten och fond i en stor gryta.
  5. Häll i mjölblandningen under kraftig vispning i buljongen och låt den sjuda några minuter.
  6. Dra grytan åt sidan och vispa ur lite värme. Tillsätt salt, socker, kryddor, vinäger och äppeljuice. Smaka slutligen av soppan med madeira eller söt sherry och konjak.
  7. Låt soppan stå och mogna 1-2 dagar. Värm soppan försiktigt under ständig vispning - låt den inte koka. Smaka eventuellt av med mer konjak.
  8. Servera soppan med kokta äppelklyftor och gärna stekt leverkorv i skivor.

Kommentera detta Svartsoppa recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013