Recept solöga

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Solöga

Klassisk rätt på smörgåsbord och julbord. Här i två varianter, solöga med ansjovis och solöga med kaviar.

Utskriftsvänlig version

Solöga med sökord som smörgåsbord, äggula, ansjovis, kaviar och purjolök

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 äggula (per omgång)
  • Solöga med kaviar
  • 3 msk finhackad purjolök
  • 2 msk grovkornig kaviar, röd eller svart
  • Solöga med ansjovis
  • 4 ansjovisfiléer
  • ½ gul lök
  • ½ ättiksgurka
  • 1 inlagd rödbeta

Tillagning

  1. Solöga med kaviar: Lägg kaviar i en ring och den finhackade purjolöken omkring.
  2. Placera den råa äggulan försiktigt i mitten.
  3. Solöga med ansjovis: Finhacka ansjovis, lök, gurka och rödbeta.
  4. Lägg ansjovisen i en ring i mitten på en assiett.
  5. Lägg sedan lök och gurka och ytterst rödbeta.
  6. Placera den råa äggulan försiktigt i mitten.

Kommentera detta Solöga recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013