Recept små teriyakispett

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Små teriyakispettStjärnrecept

Smakrika spett som kan förberedas och användas som plockmat. Teiyakispetten är goda både varma och kalla.

Utskriftsvänlig version

Små teriyakispett med sökord som plockmat, japan, socker, grill och förrätt

Ingredienser (10 portioner)

  • ½ dl japansk soja
  • 500 gram kycklingfilé
  • 10 grillspett av trä
  • Teriyakiglaze
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk sesamfrö

Tillagning

  1. Skär kycklingfilén i avlånga strimlor.
  2. Marinera dem i japansk soja i en plastpåse i minst en timme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader och grill. Ställ in en plåt med grillgaller över.
  4. Koka upp japansk soja, strösocker och sesamfrön. Rör tills sockret smält. Ta av kastrullen från plattan, häll upp på ett fat med kanter och låt svalna.
  5. Dela träspetten i två delar.
  6. Spetsa kycklingbitarna på träspetten och lägg dem på grillgallret i ugnen. Vänd spetten efter ca 5 minuter. Total tillagningstid är c:a. 10-12 minuter.
  7. Rulla de grillade spetten i teriyakiglazen så att hela kycklingbitarna är helt täckta. Servera.

Kommentera detta Små teriyakispett recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013