Recept sauterad torskrygg med sommargrönsaker

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Sauterad torskrygg med sommargrönsaker

Lyxig, nyttig men ändå relativt lättlagad huvudrätt till sommarbjudningen.

Utskriftsvänlig version

Sauterad torskrygg med sommargrönsaker med sökord som torsk, schalottenlök, tomat, sparris och juni

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 dl mjöl
  • 1 msk salt
  • nymald svartpeppar
  • 6 portionsbitar torskrygg utan skinn
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 klick smör
  • Sommargrönsaker
  • 600 g färskpotatis
  • 300 g skalade schalottenlökar
  • ¾ dl olivolja
  • 2 ½ msk nypressad citron
  • 24 stänger sparris
  • 1 ½ dl creme fraiche
  • 2 msk finhackad kapris
  • 1 klick smör
  • 250 g körsbärstomater

Tillagning

  1. Koka potatisen. Låt schalottenlöken koka med de sista 8-10 minuter, lägg alltså i den efter ca 20 minuter. Låt rinna av.
  2. Halvera potatisen i en skål och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Vispa ihop olivolja och citronsaft, rör ned bland potatisen. Håll varmt.
  4. Ansa och skala sparrisen. Lägg i en kastrull med kokande saltat vatten i 2-3 minuter tills de är mjuka. Lägg omedelbart i isvatten för att förhindra överkokning.
  5. Blanda crème fraîche och kapris efter smak.
  6. Mjöla ena sidan av torskryggen och krydda den andra med salt och peppar.
  7. Värm olivolja i en stor stekpanna, placera sedan fisken, mjölad nedåt i pannan och låt koka på medelvärme i 5-6 minuter tills de är gyllenbruna.
  8. Vänd fisken, tillsätt en klick smör, låt det smälta och över fisken och låt sedan koka i ytterligare 2 minuter.
  9. Ta bort pannan från värmen och låt fisken ligga kvar i värmen från pannan med ytterligare 1-2 minuter.   
  10. Smält en klick smör i en annan kastrull och fräs schalottenlöken till gyllenbrun.
  11. Tillsätt körsbärstomater och sparris till pannan att bli ordentligt varm krydda med salt och peppar. Rör i potatisen.
  12. Lägg potatisen på varma tallrikar. Droppa på lite av dressingen.
  13. Lägg fisken överst och servera resterande dressing till.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

Kommentera detta Sauterad torskrygg med sommargrönsaker recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013