Recept salvia fritta

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Salvia fritta

Ett gott italienskt tilltugg till drinken innan maten. Beräkna 2-3 bladpar per gäst.

Utskriftsvänlig version

Salvia fritta med sökord som salvia, toscana, drinktilltugg, örtkryddor och frasig

Ingredienser (30 portioner)

  • 30 stora färska salviablad
  • 125 gram mjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl vitt vin
  • vegetabilisk olja
  • havssalt

Tillagning

  1. Tvätta och torka salviabladen noga.
  2. Blanda vin, mjöl och äggula till en smet i en skål.
  3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader.
  4. Doppa salviabladen i smeten och sätt ihop dem två och två. Skaka av överflödig smet.
  5. Fritera bladen genom att hålla dem i stjälken och doppa ned i oljan i c:a 1 minut.
  6. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  7. Strö på lite havssalt.
  8. Serveras ljumma.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Anna de Codorníu Brut (Spanien, 94 kr, varunr: 7369)

Kommentera detta Salvia fritta recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013