Recept rostade mandlar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rostade mandlar

Ett snabblagat, relativt nyttigt och gott drink- eller champagnetilltugg. Dessa rostade mandlar passar både innan och efter maten.

Utskriftsvänlig version

Rostade mandlar med sökord som tilltugg, mandel, olivolja, salt och cocktailparty

Ingredienser (1 portion)

  • 2 dl mandlar
  • 3 msk olivolja
  • havssalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skåla och skala mandlarna.
  3. Gnid in mandlarna med olivolja.
  4. Lägg på en plåt och rosta i övre delen av ugnen 5-7 minuter.
  5. Låt de rostade mandlarna rinna av på hushållspapper.
  6. Salta och servera.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

Kommentera detta Rostade mandlar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013