Recept rödvinsmarinerad biff

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rödvinsmarinerad biff

Rödvin och biff är en bra kombination, inte bara när man äter utan även när man marinerar. Servera biffen med klyftpotatis, kryddsmör och en fräsch sallad.

Utskriftsvänlig version

Rödvinsmarinerad biff med sökord som vin, biff, grill, grilla och herrmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g utskuren biff i portionsbitar
  • 2 dl rött vin
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Dag 1:Blanda rött vin, vitlök, timjan, cayennepeppar och balsamvinäger i en plastpåse.
  2. Lägg i biffarna och knyt ihop.
  3. Knyt om och låt påsen ligga i kylskåpet över natten.
  4. Dag 2: Tänd grillen och vänta på rätt glöd.
  5. Tag upp köttet och låt det droppa av.
  6. Grilla till önskad stekgrad. (När innertemperaturen är 55 grader är köttet rött, vid 65 medium och vid 70 är det genomstekt).
  7. Låt köttet vila på ett varmt ställe i tio minuter.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: El Pedrosal (Spanien, 87 kr, varunr: 2389)

Kommentera detta Rödvinsmarinerad biff recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013