Recept rödkål

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Rödkål

Rödkål är en vanlig rätt på julbordet.

Utskriftsvänlig version

Rödkål med sökord som jul, skåne, jullunch, äpple och tillbehör

Ingredienser (8 portioner)

  • 1 litet strimlat huvud rödkål
  • 2 msk smör
  • 1-2 klyftade äpplen
  • 1 dl enkelt rött vin
  • 1-2 msk sirap
  • 1 msk röd vinäger
  • ½ tsk salt
  • 3 korn vitpeppar
  • 3 korn kryddpeppar
  • 1-2 msk vinbärsgelé

Tillagning

  1. Fräs kålen med smör i en gryta tills den mjuknar något.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna.
  3. Koka sakta under lock i 1 timme.
  4. Späd med lite vatten eller buljong om så behövs.

Kommentera detta Rödkål recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013