Recept renskavspanna

Hoppa till innehållet
Recept centralen

RenskavspannaStjärnrecept

Lite lyxigare panna med renskav. Servera med kokt potatis och lingon, gärna lingonchutney.

Utskriftsvänlig version

Renskavspanna med sökord som kantareller, norrland, schalottenlök, höst och vispgrädde

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 paket fryst renskav
  • 1 burk kantareller (200 g) eller motsvarande mängd färska och förvällda kantareller
  • 4-5 schalottenlökar
  • smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 2-3 msk koncentrerad viltfond
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Halvtina renskaven och skär i strimlor.
  2. Skala och skär schalottenlöken i mindre bitar.
  3. Värm stekpannan och tillsätt smör.
  4. Fräs löken och renskaven i omgångar.
  5. Blanda lök och renskav. Slå på grådden och låt koka upp.
  6. Rör ner fond, timjan och tomatpuré. Låt koka ihop lite.
  7. Smaka av med soja, salt och peppar.
  8. Servera med kokt potatis och lingon.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

2 kommentarer

  1. Monique:

    5 stjärnor

    Lyxig panna!

  2. kim:

    5 stjärnor

    *****Underbart god panna. Kan verkligen rekommenderas.*****

Totalbetyg: 5 baserat på 2 betyg

Kommentera detta Renskavspanna recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013