Recept räksoppa

Hoppa till innehållet
Recept centralen

RäksoppaStjärnrecept

Räksoppa gör man bäst på en fond av räkskal, tomatpuré, rotfrukter och vitt vin. Det må var lite jobbigare, men betydligt godare än färdig räkfond.

Utskriftsvänlig version

Räksoppa med sökord som soppa, midsommar, räkor, nyår och kräftskiva

Ingredienser (8 portioner)

  • Fond
  • 2 liter räkskal
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 dl olivolja
  • Soppa
  • 5 dl grädde
  • salt
  • 2-3 msk konjak

Tillagning

  1. Dela lök och morötter i grova bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stor kastrull. Fräs tomatpurén, räkskal och rotfrukterna i fem minuter. Lägg i cayennepeppar.
  3. Häll över vitt vin och vatten och koka upp. Låt fonden puttra i 15 minuter på medelhög värme.
  4. Sila av räkskal och rotfrukter.
  5. Koka upp fond med grädde. Smaksätt med salt och konjak. Red soppan om det behövs.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

Kommentera detta Räksoppa recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013