Recept potatistoppar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Potatistoppar

Enkelt, snyggt och lyxigt tillbehör till vilket kött man än serverar. Potatistopparna kan förberedas fram till den avslutande ungsgratineringen.

Utskriftsvänlig version

Potatistoppar med sökord som potatis, tillbehör, ägg, elegant och tjejmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 700 g mjölig potatis (ej färskpotatis)
  • 20 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Häll av vattnet och pressa potatisen.
  3. Rör ner smör och därefter äggulor och salt.
  4. Lägg lite mos i taget i en spritspåse med tandad tyll.
  5. Spritsa knubbiga toppar på plåt med bakplåtspapper.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Precis innan servering så gratinerar man potatistopparna i 10 minuter tills de fått fin färg.

Kommentera detta Potatistoppar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013