Recept portersås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Portersås

En god mustig sås med smak av skog som fungerar extra bra till viltkött och även med nötkött.

Utskriftsvänlig version

Portersås med sökord som vispgrädde, sås, söndagsmiddag, gelé och höst

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl porter
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk svart vinbärsgelé
  • 5 krossade enbär
  • ½ tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 köttbuljongtärning

Tillagning

  1. Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en kastrull.
  2. Låt det koka upp under vispning.
  3. Tillsätt vinbärsgelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja.
  4. Låt såsen koka c:a 5 minuter.
  5. Låt svalna lite innan servering.

Kommentera detta Portersås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013