Recept pommes boulangère

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pommes boulangère

Pommes boulangère, eller bagarens potatis, är ett smakrikt potatistillbehör som kan användas på samma sätt som potatisgratäng.

Utskriftsvänlig version

Pommes boulangère med sökord som tillbehör, potatis, timjan, lök och provence

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kg mjölig potatis
  • 80 g smör
  • 2 gula lökar
  • några kvistar färsk timjan
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 liter hönsbuljong

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen med mandolin eller vass kniv i skivor à 3 millimeter. Lägg skivorna i en skål med kallt vatten.
  3. Skala och skiva löken tunnt.
  4. Smält hälften av smöret i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och timjan på svag värme tills löken är mjuk.
  5. Häll av vattnet och torka potatisskivorna med hushållspapper.
  6. Smörj en ungsfast form och lägg först ett lager potatisskivor, bred sen ut hälften av löken över dem, sen ett nytt lager potatis. Därpå resten av löken och ännu ett lager potatis.
  7. Koka upp hönsbuljongen och häll den försiktigt över potatisen. Klicka ut det resterande smöret ovanpå potatisen. Baka i ca 35-40 minuter tills potatisen är mjuk och översta lagret lätt brynt.

Kommentera detta Pommes boulangère recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013