Recept pluras paella

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pluras paellaStjärnrecept

En paella kan innehålla det mesta, man kan göra den på enbart skaldjur eller så blandar man skaldjur med fisk, kyckling eller kanin.

Plura har ätit denna rätt ett otal gånger på olika platser runt om i Spanien och aldrig har de smakat eller sett likadana ut, alla har sitt eget recept. Så här gjorde Plura och CO i köket i Soller.

Plura tycker att när man ändå gör en paella så ska man göra en stor och bjuda in lite folk.

Receptet är hämtat ur boken Pluras Spanska Kokbok (Norstedts). Köp den på Bokus för 199 kr.

Utskriftsvänlig version

Pluras paella med sökord som plura jonsson, saffran, klassiker, paprika och ärtor

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 kyckling i mindre bitar
  • 8 scampi, eller havskräftor
  • 20 blåmusslor
  • 2 bläckfiskar (tioarmad calamaris), rensade och skurna i ringar
  • 4 dl paellaris eller risottoris
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 paket saffran
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 2 paprikor, skurna i bitar
  • 1 burk hela tomater
  • 2 dl gröna ärtor, frysta
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran.
  2. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas.
  3. Efter ett tag tillsätter man vitlöken, paprikan och tomaterna, sedan bläckfisken och kycklingdelarna. Salta och peppra.
  4. Häll sedan i riset och slå kycklingbuljongen över, det ska precis täcka. Täck med aluminiumfolie och låt sjuda i 20-25 minuter, späd med mer buljong om det behövs.
  5. När 5 minuter av koktiden återstår tillsätter man de övriga skaldjuren och de gröna ärtorna.
  6. Låt paellan stå i 5-10 minuter och vila innan den serveras med bröd och eventuellt en sallad.

Kommentera detta Pluras paella recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013