Recept piggvar i ugn

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Piggvar i ugn

Piggvar är en stark kandidat till titeln världens godaste fisk. Piggvar må vara lite dyr att köpa, men den kräver inte några fancy tillbehör så det jämnar ut sig.

Man ska räkna med knappt ½ kg per person när man tillagar hel fisk.

Utskriftsvänlig version

Piggvar i ugn med sökord som elegant, nyårsmiddag, piggvar, pepparrot och herrmiddag

Ingredienser (4 portioner)

  • 2-3 kg hel urtagen piggvar.
  • salt
  • Tillbehör
  • nykokt potatis
  • citron i klyftor
  • skirat smör
  • nyriven pepparrot

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Torka fisken och lägg den på smörpapper eller folie i en långpanna och sätt in i ugnen. (Det tar knappt 2 timmar för 2 kilo och cirka 2 timmar och 15 minuter för 3 kilo. Den är klar när köttet släpper längs ryggbenet).
  3. Skrapa av fiskskinnet och salta.
  4. Ställ fram hela fisken på bordet och dra av skinnet.
  5. Servera fisken med kokt potatis, skirat smör, citron och pepparrot.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: La Gascogne par Alain Brumont (Frankrike, 79 kr, varunr: 2882)

Kommentera detta Piggvar i ugn recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013