Recept picanha med pebresås och svarta bönor

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Picanha med pebresås och svarta bönorStjärnrecept

Picanha är det brasilianska namnet på rostbiffkappan eller locket. Du kan alternativt använda rumpstek eller hel bit rostas. Vassa köttknivar är på sin plats vid servering.

Receptet är hämtat ur boken Eat the Meat (Prisma). Köp den på Bokus för 179 kr.

Utskriftsvänlig version

Picanha med pebresås och svarta bönor med sökord som rostbiff, koriander, stek, brasilien och chili

Ingredienser (8 portioner)

  • 1 ½ kg rostbifflock/picanha med fettkappa
  • grovt salt och nymald svartpeppar
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • Pebresås
  • 6 vitlöksklyftor
  • 5 dl repade korianderblad eller persilja
  • 2 urkärnade röda dutch chile/spansk peppar
  • ½ dl färskpressad citronsaft
  • 1 dl jungfru-olivolja
  • 1 stor rödlök, finhackad
  • salt
  • 3 burkar svarta bönor
  • oregano
  • 4 tomater, skurna i grova bitar
  • 4 avokador, skurna i klyftor

Tillagning

  1. Börja med pebresåsen. Mixa vitlök, koriander, chilepeppar, citronsaft och olivolja i en matberedare med vass kniv. Använd alternativt en stavmixer. Tillsätt sedan rödlöken och smaka av med salt. Ställ åt sidan tills det är dags att servera.
  2. Värm ugnen till 175 grader. Skåra ett rutmönster i kappan på köttet och krydda med grovt salt och svartpeppar. Krydda köttsidan med salt, peppar, spiskummin och koriander. Hetta upp en stekpanna, lägg i rostbifflocket först med fettet nedåt och stek cirka 4 minuter på varje sida.
  3. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del. Lägg in rostbifflocket i ugnen och stek ytterligare 15-16 minuter eller till köttets innertemperatur nått 47 grader. Ta ut köttet, slå in i folie och låt vila 6 minuter eller tills innertemperaturen nått 53-55 grader.
  4. Låt svarta bönor småkoka i sitt spad medan köttet steks. Smaka av med oregano och eventuellt lite salt. Skär upp tomater och avokado under tiden.
  5. Servering: Skär upp köttet i mycket tunna skivor och servera med bönor, pebresås, tomater och avokado.

1 kommentar

  1. Lua från Brasilien:

    Om ni vill att bönor ska ha lite mer smak, använd en tärning köttbuljong!!!

Kommentera detta Picanha med pebresås och svarta bönor recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013