Recept påsksill

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Påsksill

En god förrätt på en påskmiddag eller som inslag på en påskbuffé.

Utskriftsvänlig version

Påsksill med sökord som sill, påskmiddag, purjolök, lök och buffé

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g rensad sill eller strömming
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 tsk grovhackad vitpeppar
  • 1 tsk grovhackad svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 1 liten purjolök
  • Lag
  • 1 ½ dl koncentrerad inläggningslag
  • 1 ½ dl kallt vatten

Tillagning

  1. Skölj sillen och låt den rinna av.
  2. Rulla ihop den med skinnsidan utåt och lägg dem tätt intill varandra i en stor form.
  3. Blanda vatten, salt och socker och häll över sillen.
  4. Sjud på svag värme i 8-10 minuter.
  5. Slå försiktigt av vattnet och lägg därefter sillrullarna i en glasburk, varvade med pepparn. Låt kallna.
  6. Koka upp vatten och inläggningslag. Låt kallna.
  7. Hacka löken och lägg den på strömmingen.
  8. Häll på den kalla lagen och ställ i kylskåp i 1 dygn.
  9. Serveras med nykokt potatis som lunch eller som en del av en påskbuffé.

Kommentera detta Påsksill recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013